Tips: Berniaga Tanpa Modal

Saya tahu, ramai yang minat untuk berniaga.
Tapi ramai juga yang takut untuk mengeluarkan modal.
Kan?
Sebab apa?
Takut rugi bila pertama kali menceburi bidang bisnes ni.
Nanti keluar modah ntah ke mana..Untungnya ntah ke mana. Ye dop?

Jadi..Saya terfikir..
Salah satu cara untuk anda yang mahu berniaga, tapi degil jugak tak nak keluar duit satu sen pun untuk keluar modal nihh... (Hehehehe).
Caranya..
Promot barang-barang saya.

"Macamana tu kak?"

Macam ni ye adik-adik..

Mengikut pemikiran saya, lebih cepat nak dapat pelanggan jika anda seorang yang
wanita yang bekerja di ofis! Atau... Anda wanita single yang ada housemate ramai! Atau.. anda wanita peramah yang sentiasa menegur jiran-jiran di rumah.. ..em? Atau juga.. Anda memiliki keluarga yang besar! Kenapa?
Sebab potensi pelanggan untuk anda adalah orang-orang sekeliling anda!

As I mentioned earlier, ini untuk anda yang nak bisnes tapi tak nak keluar modal.
Blur lagi?

Okeh. Nak terangkan.

Caranya, anda hanya perlu
berpakat dengan rakan-rakan, saudara-mara. Dalam erti kata lain, kumpul order . Lepas tu, buka website saya ni http://www.iwansberkat.com.my/ atau page FB  atau FB account .
Mintak mereka
pilih mana-mana yang mereka nak order. Tapi!! Minimum order 10 item. Boleh campur-campur dengan tudung/blouse/kaftan. Asalkan cukup 10.

Kenapa 10?Sebab kata nak bisnes tanpa modal kan.. kalau cukup 10 dapatla
harga borong. Ehem..Postage dikenakan ye..  Jadi, bila anda dapat harga borong dari saya, anda boleh jual dengan harga sama yang saya jual. Dengan syarat!! Mestilah pelanggan sekeliling anda tak tahu yang sebenarnya anda pun sedang berniaga dengan mereka! Kalau tak..Kantoi .

Step seterusnya. Bila dah cukup 10 item, contactlah saya untuk order ye. Semua details contact dah ada kat website ni. Ikut la nak email saya ke..nak sms ke..whatsapp ke..Insyaallah saya reply. Nak order terus dari website pun boleh. Yang order dari website tu, sila rajinkan baca email ye, sebab saya reply melalui email.
Details bayaran akan diberi. Lepas tu boleh la buat payment segera. Sama juga dengan pelanggan lain. Bayaran dalam tempoh 24 jam selepas confirm order. Jadi dalam tempoh 24 jam tu boleh la kutip sorang-sorang duit dari pelanggan anda. ^_^

Dari situ, anda dah
dapat siap-siap untung bahagian anda. Lepas tu payment kepada saya pula. Nampak tak adik-adik ??

Maknanya... item yang anda order tu akan terus tiba kepada anda. Ha..Nampak tak bezanya dengan dropship? Paham dah??
Kalau tak paham jugakk.. Rajin-rajinkan email kepada saya ye..
Marilah berkawan dengan saya.. Sama-sama mencari rezeki. Hihieee!~



There are no products to list in this category.