Tips: Ukuran Baju Kelawar Kaftan

Assalamualaikum,
hari ni saya nak bagi tips bagi ukuran kaftan.

Setiap ukuran kaftan yang saya jual adalah berlainan ukuran ( dalam cm & inci ).

Sebab tu, PENTING untuk klik satu-satu gambar untuk dapatkan ukuran yang betul.

Kaftan yang saya jual tak ada size S, M, XL tau..
Dalam kata lain FREE SIZE! Heh.

Tapi, free size pun, ada yang size kecik sikit..ada yang besar sikit... ada yang besar terlajak..ada yang singkat sangat.

Untuk memudahkan saya & semua pelanggan saya, dengan gigihnya, saya dah ukur satu-satu ukuran kaftan.

Ukuran dari bahu ke bahu & labuh dari bahu ke kaki. (sila lihat ilustrasi si bawah.
Maaf, saya bukan pelajar art nak lukis cantik-cantik. Tangan saya bukan tangan seni. Hew hew hew).

Kalau tak ada pita pengukur, guna  pembaris pun boleh.. Agak-agak ukuran tu dah ngam dengan badan, maka boleh proceed order. Kalau anda tanya saya, " kak, tinggi saya 160 cm, agak-agak boleh muat tak?" Ok.. saya blur kalau ada yang tanya soalan ni. Sebab saya pun tak tahu anda ni tinggi mana sebenarnya.. @_@

Ukuran saya dah bagi, maka satu tanggungjawab untuk pelanggan juga untuk ukur dulu sebelum beli. Itulah tujuan saya bagi siap-siap ukuran kaftan, supaya pelanggan dapat ukur dulu kat badan sendiri.

And yes! Ukuran lebar bahu tu memang besar. Ehem.. dah nama baju kelawar kan.. bukannya maxi nak ngam-ngam muat dengan bahu. Dann!! perasan tak, ukuran lebar bahu tu, tak termasuk lengan tau. Kalau ukuran lebar tu termasuk lengan, hasih.. tak berlengan la baju kelawar tuh. Cekci!

Sama jugak kalau baju lengan panjang tuh. Lebar memang besar. Bahu memang jatuh sikit. Kalau saya, saya tak kisah, sebab pakai kat rumah je pun. Paling jauh pegi pun, masa nak ke masjid, pakai masa terawih. Kalau yang cerewet ni?Emm.. Saya pun tak dapat bantu anda. :(

Ukuran dari bahu ke kaki, rasanya tiada masalah.

Harap tips ni dapat membantu. :)






There are no products to list in this category.